Перевір свій вибір полем — на Київщині відбулись протистояння с/г техніки іноземного та вітчизняного виробництва!

2-3 вересня на полях групи компаній «ТАК» (с.Степове, Білоцерківський р-н), відбулась дев’ята «Битва Агротитанів»: близько 2000 відвідувачів, 70 компаній-партнерів та більше 400 одиниць техніки. Традиційно організаторами виступили Всеукраїнська Аграрна Рада, група компаній «ТАК» та компанія Dуkun.

Розпочалась «Битва Агротитанів 2021» з масштабної виставки та практичної демонстрації техніки відразу в п’яти демонстраційних зонах: борони та культиватори; сівалки; плуги та глибокорозпушувачі; комбайни, жатки, бункери-перенавантажувачі; обприскувачі та розкидачі. Окрім цього діяли зони тест-драйву авто, телескопічних навантажувачів,  гібридів соняшнику та кукурудзи від української та іноземної селекції та аукціон б/в техніки. Випробування проходили на агрофонах різної складності та за два дні зібрали майже 1200 представників аграрних підприємств з усієї України.

«Український агросектор феноменальний, оскільки він прибутковий. В Америці, Європі сільське господарство є дотаційним. Вони беруть гроші з бюджету, а ми – даємо їх у бюджет. І, дійсно, агросектор  є одним зі стовпів економіки країни, її незалежності. Адже 48% валютної виручки країни – це агросектор. 17% ВВП країни - забезпечує агросектор. Тому дуже хотілося б частіше чути з боку влади визнання заслуг аграріїв», - пояснив Голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун під час офіційного відкриття заходу.

Керівник групи компаній «ТАК» Руслан Голуб привітав присутніх на виставці та наголосив на важливості таких заходів як місця, де агровиробники можуть в польових умовах оцінити техніку, поспілкуватись та отримати нові враження: "Бажаю  всім гарного настрою, не дивлячись на таку вітряну погоду нехай ця виставка принесе користь для ваших господарств, додасть нових друзів та вражень".

«Ми їздимо на Битву Агротитанів вже три роки. Це своєрідний майданчик для спілкування з нашими колегами. Я вже встиг поспілкуватись з технологами і примітив, що придбаю на своє господарство. А саме: мене цікавила бочка для внесення рідких добрив. Тому я вже домовився з представниками Заводу Кобзаренка про зустріч. А також плануємо провести експеримент за допомогою сівалки POETTINGER», — Валерій Колоша, «Плосківське».

«Битва Агротитанів вже стала брендом, який приваблює людей. Не дивлячись на несприятливу погоду, учасники не полінувались приїхати на Київщину. Ми як Генеральний партнер розпочали захід з демонстрації одиниць техніки від KUHN. Протягом дня показуватимемо плуги, ґрунтообробну та посівну техніку. Зустрінемось в наступному році на ювілейній Битві Агротитанів!», — поділився з організаторами Асад Лапш, генеральний директор «KUHN Ukraine».

Окрім показу техніки, учасники «Битви Агротитанів» мали змогу взяти участь в тест-драйві автомобілів у спеціально відведених місцях для випробувань від «Віннер», «Арма Моторс», «Віді Пауер» та «Сузукі», а також ознайомитись з новітніми гібридами кукурудзи «RAGT», «Рост Агро», соняшнику від «Nussed», кукурудзи та соняшнику від «Limagraine», «Soufflet», «Євросем».

«На виставці уся техніка гарна, блискуча та красива. Основне — потрібно вибирати техніку по критерію «а що вона може?». І отут, у реальних умовах занадто зволоженого ґрунту видно, хто на що здатен. Аграрії кожного року все глибше розбираються у технологіях за допомогою таких заходів. Хочуть застосовувати їх у своєму господарстві. Мати врожаї та результати. І Битва Агротитанів в цьому дуже допомагає», - зазначив Володимир Мірненко, бренд-менеджер компанії POETTINGER.

«Наша компанія рада бути присутньою тут. Ми зацікавлені не лише у бізнес-цілях, а й загалом у процвітанні країни як держави та підвищенні економічного зростання та розвитку. Тут збираються найпотужніші представники агробізнесу в Україні, нам, як одному з найбільш технологічного бренду з виробництва мастильних матеріалів, максимально цікаво стати ближчими до тих людей, які розвивають аграрний бізнес України», - розповіла Скурихина Дарія, компанія «MOTUL».

Віталій Бездоган, керівник відділу продажів «Форд» розповів, що агробізнес дуже щільно перетинається з автомобільним: «Маємо гарний досвід з минулорічної Битви Агротитанів. За результатами наша участь у цьому заході була дуже ефективною. Вдало вибраний формат виставки: поле та децентралізована локація, є де продемонструвати автомобілі як на ґрунтовій дорозі, так і на асфальті».

«Я приїхав на виставку для того, щоб поспілкуватись з колегами та отримати досвід. Тут представлено безліч техніки. Технологи не стоять на місці і тому ми тут, аби йти в ногу з часом», - пояснив Тарас Петраков, ПП «Полісся».

Завершилась третя і заключна у цьому сезоні Битва Агротитанів. За декілька місяців організатори розпочнуть підготовку до сезону-2022. Адже наступного року на Київщині відбудеться 10-та ювілейна агровиставка.